Bevalling

Als je voor een thuisbevalling kiest, zal Kraamzorg Jellina de verloskundige assisteren tijdens de bevalling.
Na de bevalling wordt de gezondheid van jou en je baby nauwlettend in de gaten gehouden door de verloskundige en de kraamverzorgster. Ondertussen krijgen jullie de tijd om met elkaar kennis te maken en bij borstvoeding zul je zien dat het kindje als het er aan toe is zelf op zoek gaat naar de borst. Bij flesvoeding zal Kraamzorg Jellina wat voeding klaarmaken.
Na het voeden zal de verloskundige je kindje onderzoeken(o.a. de reflexen, gewicht, temperatuur). Ondertussen wordt er beschuit met muisjes en wat te drinken aangeboden. Na aankleden van het kindje krijgt papa/heit z,n kindje lekker bij zich en zal de kraamverzorgster jou helpen met wassen/ douchen. Als alles is opgeruimd en verschoond kun je samen met je partner en je newbornbaby heerlijk na genieten en het goede nieuws de wereld inbrengen.

Bevalling in het ziekenhuis

Kraamzorg Jellina komt ook bij je bevalling in het ziekenhuis ondersteunen als het om een poliklinische bevalling gaat. De werkwijze is verder gelijk aan een bevalling thuis alleen ga je als de bevalling achter de rug is -en het allemaal goed gaat - weer naar huis. Zowel overdag als in de nacht.
Bij een medische bevalling zal Kraamzorg Jellina niet aanwezig zijn.

De kraamtijd

De kraamtijd is een tijd vol nieuwe ervaringen. Je maakt kennis met jouw baby, herstelt van de bevalling en je gezin staat volop in de belangstelling. Kraamzorg Jellina doet dagelijks de nodige controles bij jou en je baby en zal je leren hoe je je kindje verzorgt (bij al ervaren ouders geeft de kraamverzorgster tips waar nodig). De kraamverzorgster draagt haar kennis en ervaring over met allerlei praktische tips en informatie, bijvoorbeeld bij het geven van borstvoeding of flesvoeding.
Het huishouden wordt zo goed mogelijk voor je bijgehouden, zodat je rustig kunt genieten van je baby. De kraamverzorgster zal de visite opvangen en voorzien van beschuit met muisjes en dergelijke (wat gewenst). Tevens besteedt ze aandacht aan oudere kinderen in je gezin en betrekt ze hen bij de verzorging van hun broertje of zusje. Kraamzorg Jellina is altijd in voor wat gezellige dingen samen met de andere kinderen in je gezin te doen, zoals knutselen, spelletje, fietsen/wandelen of naar school brengen/ halen. Het is fijn dat ook zij een leuke kraamtijd hebben en papa en mama/ heit en mem even kunnen rusten.

 

Mijn doel is dat jij en jou gezin na afloop van de kraamperiode zelfstandig en vol vertrouwen de zorg kunnen overnemen en een ieder terug kan denken aan een fijne tijd.